KezdőlapHomeopátia

Időjárás előrejelzés

aktualitasok 01 aktualitasok 04

aktualitasok 02 aktualitasok 03

Egyeztessünk időpontot!

Töltsd ki ezt az űrlapot, hogy kapcsolatba léphessünk veled! Az ajánlatkérés után 1-2 napon belül számíthatsz a válaszunkra.

Add meg a neved!

Add meg az E-mail címed!

Add meg a telefonszámod!

Invalid Input

Írd le minél részletesebben az elképzeléseid!

A törvényi előírások szerint a küldéshez el kell fogadnod az adatkezelési irányelveinket.

Invalid Input

A HOMEOPÁTIA MŰVÉSZETE - HARMÓNIÁBAN ÖNMAGUNKKAL
(Timaffy Tünde)

homeopatia 01 Ha kicsit is elmélyedt valaki a homeopátia tanulmányozásában, nem kétséges számára, hogy a homeopátia egyrészt kísérleten, megfigyelésen alapuló, a betegség okait is magyarázó, elmélyült tanulmányokat igénylő TUDOMÁNY, másrészt a szó legszorosabb értelmében vett gyógyító MUVÉSZET, amelynek magas szinten való műveléséhez tudósi és művészeti vénára egyaránt szükség van. Ugyanakkor olyan teljes gyógyító rendszer, amelynek alapelvei bárki számára megérthetőek, és valamennyien csodálatos egyszerűséggel alkalmazhatjuk a mindennapi élet kisebb-nagyobb elsősegélyt igénylő helyzeteiben. A homeopátia – ha adunk számára lehetőséget, és kipróbáljuk – a legegyszerűbben igazolja helyességét : MŰKÖDIK !

Hogyan? Miért? Két titka van. Az egyik, hogy a rezgések szintjén hatva harmóniában működik a test önszabályozó, gyógyító energiáival, ezért szelíd, természetes, nem toxikus, mellékhatások nélküli. A másik, hogy a beteget gyógyítja, és nem a betegséget. Vagyis : nemcsak a fizikai tüneteket veszi figyelembe, hanem a teljes embert : lelki, szellemi vonatkozásaiban együtt – nem a tüneteket nyomja, hallgatja el, mint sok esetben a hagyományos orvoslásban tapasztalhatjuk, hanem a tünetek mögött meghúzódó okokra hatva tartós és maradandó gyógyulást eredményez.

homeopatia 02A homeopata számára a beteg minden egyes szavának, mozdulatának, sőt a szavak közötti csöndnek is jelentősége van, akárcsak fizikumának, testalkatának, viselkedésének, öltözködésének, szokásainak, preferenciáinak (mit szeret, mit nem, mitől fél, mi idegesíti), a világhoz való viszonyulásának, élete jelentéktelennek tűnő mozzanatainak. A homeopata, hallgatva a beteg panaszait, válaszait, egyetlen ki nem mondott kérdésre keresi a választ : „Ki vagy te? Mit akarsz kifejezni a tüneteiddel ?” S megtalálja akut esetekben a helyzet, krónikus esetekben az alkat kulcsát. Azt az egyetlen szert, amely pontosan arról szól, amirol az eset, a zárba illeszti azt, és ezzel megindul a gyógyulási folyamat, amelynek során a beteg energiarendszere visszaáll egyensúlyi állapotába. Ettől a szertől nem lesz más ember, hanem képes lesz harmóniában működni önmagával, környezetével: vagyis sokkal inkább önmaga tud lenni. Ennek eredményeképpen nem csak tünetei múlnak el, de szeretőbbé, szerethetőbbé is válik – s az életerő teljesebben, akadálytalanabbul képes átjárni őt.

A homeopátia atyja, Samuel Hahnemann német orvos nem tett mást 200 évvel ezelőtt, mint visszanyúlt a Hippokratész által megfogalmazott tételhez: „A betegség olyan hatások alatt keletkezik, amelyek a gyógyszerek hatásához hasonlóak. A betegség olyan szerekkel gyógyítható, amelyek a betegséghez hasonló tüneteket okoznak.”

Hahnemann az életerő fogalmát vezeti be újra, amellyel Hippokratész is tisztában volt. A életerő az alapvető életenergia, amely az élettelen anyagot élővé varázsolja. Hahnemann önkísérletet végzett, amikor a malária gyógyításához használt kinint bevette. Azt tapasztalta, hogy a maláriához hasonló tünetek jelentkeztek rajta. Így jutott arra a következtetésre : általában is igaz az, hogy egy betegséget az a szer fog maradéktalanul meggyógyítani, amely egészséges embereknek adva ugyanazt a tünetegyüttest okozza. Első kísérletét sok ezer követte; megkezdődtek a „szerpróbák” – lelkes hívei gazdagították, és ma is gazdagítják tapasztalatait, meghatározva, milyen szerhez milyen tünetegyüttes tartozik. Ezeknek a tapasztalatoknak a tárháza a Matéria Medicia, amely minden egyes növényi, ásványi vagy állati eredetű szerhez megadja a hozzá tartozó tüneteket, valamint a Homeopátiás Repertórium, amely a legkülönbözobb tüneteket csoportosítva, arról ad információt, melyek azok a szerek, amelyeknél a speciális tünet előfordul.

homeopatia 03Hahnemann észrevette, hogy ha a szereket nagyobb hígításban használja, nem csak veszélytelenebb, hanem hatékonyabb szerhez jut. Kidolgozta a homeopátiás szerek készítésének speciális eljárását, a potenciálást, amellyel egymás utáni, többszörös, nagymértéku (tízszeres, százszoros) hígítások sorozata után, ütögetéssel olyan nagy hígítású szert készítenek, amely többnyire a kiindulási anyag egyetlen fizikai, kémiai alkotóelemét, atomját, molekuláját sem tartalmazza, pusztán az illető szerre jellemző rezgést, mint információt. Hogy mégis hat, annak kvantummechanikai magyarázata van; két olyan üvegcsét összehasonlítva, amelyben a hagyományos fizikai, kémiai vizsgálat csak alkoholt (ez a tartósító) és vizet (ez az információt hordozó) mutat ki, a Nelson-féle kvantummechanikai minőségellenörző módszer kimutatja, hogy kiindulási anyaga mindegyiknek más.

A homeopata például egy hirtelen fellépő, heves kezdetű, magas lázzal, pirossággal, szárazsággal járó skarlát esetén a Belladonna akár két nap alatt kórokozó- és tünetmentessé teheti a beteget, és megelőzheti a szövődményeket is.

A Nátrium Muriaticum képes gyógyítani a krónikus bánatot és gyászt, és a vele összefüggésben álló fizikai-lelki-szellemi tünetek széles skáláját, legyen az például immunrendszeri probléma, hajkorpásodás, ételallergia, vagy akár nehézkes kommunikáció.
A homeopátia minden esetben hasznos kiegészítője lehet a hagyományos orvoslásnak. S ha mindez hihetetlen, intellektuális érvelés, ellenérvelés helyett, próbáljuk ki. A legtökéletesebb bizonyíték számunkra úgyis az lesz, amikor látjuk a csodát szemünk előtt megtörténni.

Hahnemann így szól hozzánk:

„Hogy ezen a természet csöndes vizsgálatában feltalált, biztos gyógyításhoz egyedül vezető út az eddigi gyógytudományunk iskolarandszereinek ellentmond, arról az én tanom igazsága nem tehet. Cáfoljátok ! Cáfoljátok meg ezen igazságokat, ha tudjátok, valamely sikeresebb, biztosabb, s kellemesebb gyógymód kijelölésével, s ne hadonázzatok puszta szavakkal. Ha pedig az enyémet a legjobbnak találjátok, használjátok az emberiség javára, és adjatok érette Istennek hálát!”

Kezelések

Csatlakozzon hozzánk!